Το ανάκτορο της Κνωσού

Το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού είναι σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος του νησιού. Είναι ένα από τα τέσσερα μινωικά ανάκτορα, τα οποία είναι τα αρχαιότερα στην Ευρώπη. Ήταν τόσο το διοικητικό, όσο και το θρησκευτικό κέντρο της μινωικής Κρήτης. Ο μυθικός βασιλιάς του ήταν ο Μίνωας, γιος του Δία και της Ευρώπης. Το παλάτι είχε περίπου 1.300 δωμάτια, καταλάμβανε μια έκταση 22.000 τετραγωνικών μέτρων και αποτελούσε τον περίφημο λαβύρινθο.

Η επίσκεψη στο ανάκτορο θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε τον αρχαιότερο ευρωπαϊκό πολιτισμό και να δείτε τον αρχαιότερο θρόνο στην Ευρώπη, ένα προϊστορικό θέατρο, πολύπλοκα συστήματα νερού, ανεπτυγμένη τεχνολογία κλιματισμού, τεράστιες αποθήκες, αναστηλωμένα κτήρια, τοιχογραφίες, πιθάρια και ιερά σύμβολα.

Το ανάκτορο χτίστηκε αρχικά το 2.000 π.Χ. και ξαναχτίστηκε το 1.700 π.Χ. Τελικώς καταστράφηκε από φωτιά. Τα αρχιτεκτονικά του επιτεύγματα είναι πραγματικά μοναδικά: δοκάρια εντοιχισμένα μέσα στους τοίχους για προστασία από τους σεισμούς, φωταγωγοί για το φωτισμό και αερισμό, πολυώροφα κτήρια με ξύλινους κίονες, τοίχοι καλυμμένοι με γυαλισμένο αλάβαστρο.

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται νότια της πόλης του Ηρακλείου και είναι ένας με τις μεγαλύτερες επισκεψιμότητες της Ελλάδας. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το κέντρο του μινωικού πολιτισμού, για να δείτε από κοντά όλα αυτά τα θαυμαστά επιτεύγματα.